Waar ligt ‘Ijmuiden’?

waar-ligt-ijmuiden

 

Soms verbaas ik me over wat ik tegenkom in het wild: Ijmuiden, op deze wijze gespeld. Wees er alert op dat, wanneer de ij combinatie wordt gemaakt aan het begin van een zin of bij een naam, niet alleen de ‘I’ een kapitaal is maar de ‘J’ ook in kapitaal wordt gezet. Zo overnachtte ik eens in een hotel waar ze in de brochure schreven over de prachtige ligging bij Ijmuiden. Daar slaap ik dan dus slecht van. Verder slaap ik ook niet lekker als Ymuiden met een ypsilon wordt geschreven.

 

ij_IJmuiden

[onderschrift] Juiste schrijfwijze.

ij_Ijmuiden_fout

[onderschrift] De ‘j’ moet ook kapitaal zijn.

ij_Ymuiden

[onderschrift] Het gebruik van de ‘Y’ is onjuist.

 

About the author: Tine van Wel

2 comments to “Waar ligt ‘Ijmuiden’?”

You can leave a reply or Trackback this post.
  1. Corine van Oeveren - 11 oktober 2017 Beantwoorden

    Leuk berichtje Tine, en idd storend zo’n slordige spelling. Ik zie geen social media share buttons, klopt dat? Groetjes Corien

    • Tine van Wel - 11 oktober 2017 Beantwoorden

      Hoi Corine, Dank je wel voor je reactie. Ik was er al eens ingedoken hoe ik die sociale media buttons toe te voegen onder mijn berichten, waarschijnlijk niet moeilijk als je weet waar die knoppen zitten. Zet het gelijk op mijn to-do lijst!

Leave a Reply

Your email address will not be published.Email address is required.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.