Gelijk starten met lezen van mijn blog klik dan hier.

Welkom op mijn blog over typografie en boekontwerp. Ik ben Tine van Wel en opgeleid als Grafisch ontwerper. Met bijna 8 jaar ervaring op de ontwerpstudio van Joost Grootens ben ik uitgegroeid tot boekontwerpster met een specialisatie in typografie. Op mijn blog deel ik kennis over typografie en boeken.

Boeken

Mijn interesse gaat uit naar non-fictie boeken zoals, atlassen, kunstenaarsmonografieën, fotoboeken, managementboeken, wetenschappelijke boeken maar ook kookboeken. Met de jaren heb ik al een heel aantal boeken verzameld en daar kunnen altijd nog meer boeken bij. Ik vindt dat deze niche in het boekenvak meer aandacht verdiend en daarom ben ik deze blog gestart.

Typografie

Typografie is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader heeft vroeger nog als handzetter gewerkt bij een drukkerij. Daarna had hij zijn eigen grafisch ontwerpbureau aan huis. Zo kreeg ik als kind mee wat hij deed en heb ik altijd grote interesse gehad voor wat hij maakte. Daarom is het niet gek dat ik als klein meisje van 8 jaar mijn eerste krantje “De Tine” maakte op mijn vaders eerste Mac. Waarbij ik in Quark Xpress (de voorloper van Indesign) teksten opmaakte.  De weg naar mijn huidige werkzaamheden zijn daarom niet vreemd.

Welkom op mijn blog!

 

Alle berichten

Archief gerangschikt volgens Categorie

Archief volgens Tags